Om Martinas bibelblogg

Välkommen till Martinas Bibelblogg!

Jag som skriver heter Martina Prosén och bor i Jönköping. Jag har pluggat en massa teologi och har en Fil.Mag och en Teol. Kand. från Göteborgs Universitet. Min magisteruppsats skrev jag med inriktning på afrikansk pingströrelse och deras frälsningssyn (Abundant Life, 2003). Om du vill ha den, så kan jag skicka den till dig mot en mindre kostnad.

Det gångna året har jag jobbat som bibellärare i Pingst Jönköping, på Bibelskola Grow och det kommer jag delvis att fortsätta med. Från och med hösten 2011 är jag samordnare för Akademi för Ledarskap och Teologi (altutbildning.se)  i Jönköping. Jag har tidigare jobbat på ett par andra bibelskolor, bl.a. Bibelskola Väst i Göteborg. Jag har en fin man och två fina barn, men definitivt ingen hund!

Under våren har jag bloggat om Johannesevangeliet som en del av kampanjen ”100 dagar med Jesus”. Bloggen har varit ett komplement till en föreläsningsserie i Pingstkyrkan i Jönköping, med rubriken ”100 minuter Johannes”. Men nu är serien slut och det blir nya teman på bibelbloggen. Till en början Romarbrevet, sedan får vi se vart det tar vägen! Häng med!

Material till min föreläsningsserie hittar du på www.jonkoping.pingst.se under rubriken Utbildning. Illustrationerna till Romarbrevet är gjorda av Amanda Helgosson.

8 kommentarer till Om Martinas bibelblogg

  1. Jafet skriver:

    Martina,

    Jag trodde aldrig att jag skulle få se denna dag! Roligt! Ser fram emot att lära mig lite mer här framöver.

    /J

  2. Linda Andreasson skriver:

    Sa gladjande… lite otippat men spannande och roligt att lasa! Go Sister!

  3. Pingback: Första terminen på ALT snart klar « Att Bli Pastor

  4. Bengt Hagström skriver:

    Fina kommentarer
    Välsignelse över ditt arbete

  5. hakon skriver:

    Hej Martina !

    Jag råka snubbla över din blogg i förmiddags och skrev lite ogenomtänkt kanske
    du får välja själv om du vill ha det här , annars blir jag inte ledsen om du väljer att
    lägga in mej som ett förbönsämne nån annanstans .

    Fridens
    Glad Påsk

    mvh Hakon

    • Hej Hakon!
      Jag ska gärna be för dig och din sjukdom, men jag väljer att inte lägga ut hela ditt meddelande. Det var lite rörigt tycker jag. Gud välsigne dig och jag är säker på att Jesus finns hos dig och stödjer dig i din situation.
      Glad Påsk!
      /Martina

  6. Anna-Lena Ekman skriver:

    Hej Martina! Jag har verkligen letat efter dig. Sedan kom jag på att söka dig på Google o fick upp massa trevlig läsning. Jag vill gärna följa din blogg. Även prata med dig via telefon ;). Kram À-L

  7. Bibelns budskap skriver:

    Åh jag som nyss kommenterade läser också just nu 100 dagar med jesus! Jättebra bok!

Lämna en kommentar