Om Bibeln

Kristen tro säger att Bibeln är Guds ord. Det betyder att vi kristna tror att det som står i Bibeln är sant och värt att lyssna till och leva efter. Vi tror att Gud talar till oss genom Bibeln och att han ger oss av sitt liv när vi läser och lyssnar till texten. Vi tror också att det viktigaste med Bibeln är att den berättar för oss om Jesus, han som är vår Herre och Frälsare.

Bibeln består av 66 olika böcker uppdelade på två delar; Gamla Testamentet och Nya Testamentet. Varje bibelbok har en eller flera författare och är skriven i en given historisk miljö. Det är alltid intressant att ta reda på något om den historiska bakgrunden när man studerar en bibelbok. Det brukar ge viktiga nycklar till hur vi ska förstå texten. Samtidigt som det finns en mänsklig författare så tror vi att bakom alltsammans finns Guds Ande som har inspirerat och väglett författaren att skriva just det som står i böckerna. Vi tror att Gud själv har beskyddat sitt ord och sett till så att just dessa 66 böcker och inga andra finns med i vår Bibel. Detta gör också att vi tror att Gud på ett särskilt sätt talar just genom dessa texter och att det är i dessa och inga andra som vi hittar grunden för vår tro.

Har du ingen Bibel? Inga problem, du kan läsa hela Bibeln på nätet! Gå in på www.bibeln.se och skriv in vilken text du söker (t.ex. Joh 1:1-18) så dyker den upp på skärmen. På så vis kan du alltid följa med i texten parallellt med det jag skriver. Där hittar du också mer fakta om Bibeln, t.ex. om dess historia.

I bloggen citeras Bibel 2000, Bibelkommissionens översättning, om inget annat anges. Copyright: Svenska Bibelsällskapet. www.bibeln.se

2 kommentarer till Om Bibeln

  1. Bibelns budskap skriver:

    Hej! Jag har också liknande blogg. Jag ska läsa resten av din blogg nu 🙂

    /bibelnberattar.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s